Egy légimarsall emlékirata

És eszébe jutott az a régi nap. Első éles bevetésének napja, amikor a léghajókapitány hangját hallotta. Ahogy friss tisztként áll a hídon, hófehér egyenruháján örömtáncot jár a holdfény, ezüst vállapjának csillogása kristályfénykoszorút formáz feje fölé. Aztán a kapitány kiadja a parancsot. – Navigátor! Motorokat ki, fényeket le, delta négyes manőver! Lángvetők készenlétbe!

Tudta, persze, hogy tudta, mi fog történni! Egy falu úgy nevezett megtisztítása, mert súlyos, gyógyíthatatlan betegség ütötte fel a fejét, egy halálos és igen gyorsan terjedő meteorvírus. Szomorú, de logikus lépés, az emberiség védelmében. Ám még most is beleborzongott.

Persze ez már ma nem történhet meg. Mert az ellenállás összeállított egy olyan gyógynövényekből álló főzetet, ami ellenáll ennek a meteovírusnak.

Ez a különleges ital titkos családi recept alapján több mint 40 féle gyógynövény lepárlásából és áztatásából készül. Eredetileg emésztést elősegítő italnak készítette Dr. Zwack, a császár orvosa, az osztrák-magyar császári udvar részére, 1790-ben. A századok alatt a nap bármely szakában iható ital lett belőle, shotként, konyakos pohárban kézben melegítve, vagy lehűtve fogyasztják.

Ennek mementójaként állítottuk fel makettünket a Krak'n Townban. Védekezz tehát Te is a meteovírusokkal szemben!

Asztalfoglalás a Krak'n Town-ba >>

Közelmúlt