Gentle Bastard IPA


Mióta az Új Királyság megszilárdította határait és területén a belső ellenőrzéseket, a sörmonopólium betartatása egyre szigorúbb. A komlóültetvényeket gépszolgákkal bővített katonaság őrzi, a Központi Királyi Sörfőzde épülete pedig annyira megközelíthetetlen, mint a Kohó.

Nehéz helyzetben vagyunk. De lábra kapott egy szóbeszéd mely szerint egy magát Horizontnak nevező csapat mégis kijátssza e törvényt. Állítólag több éve, az ICON ügynökök miatt folyton költözve, gerillamódszerekkel főzik söreiket…

Egy a Krak’n Townban megbújt csempészbanda félvak zártechnikusa elmesélte nekem, hogy a komló melyet a sörükhöz, a Gentle Bastard IPA-hoz használtak fel, titkos, amperiták által felügyelt kísérletek eredménye, és tudomása szerint sehol a birodalomban nem létezik.

Utánajártunk a sörnek és csapoljuk:

Kellemes világos narancs színű Amerikai IPA, amely szépen hozza a felhasznált amerikai komlók ízeit - Columbus, Simcoe, Mosaic, Amarillo - mellette a malátás profil is szépen előtérben marad. Egy nagy adag hidegkomlónak köszönhetően szépen jönnek a gyümölcsös jegyek, amelyek teljessé teszik a sört.

Kóstold meg!

Közelmúlt