300 év teremtéstörténete

Pénzes Dávid Hajnal című regényében 270 oldalon mutatja be a Krak’n Town kialakulásának történetét.

Röviden: Éhezés és népvándorlás ütött be a XXI. század közepén, miután a tengerek áramlásai végleg megváltoztak, így Európa is pár év alatt egy mindig jeges kontinensé változott. Bár a technológia megvolt hozzá, de az egymásnak feszült nagyhatalmak összefogás helyett a másik vesztét kívánták, ezért nem tettek semmit a 2087. október 26-án bekövetkező meteorit becsapódás ellen. A 2011 WL2 elnevezésű 400 méter átmérőjű kisbolygó a 11 milliárd embert alig félév alatt 1 milliárdra faragta le.

Középkor köszöntött be, megszűntek az országok, földesurak toboroztak parasztokból álló katonaságokat, hogy egy-egy jobb területet birtokba vegyenek. A nép behódolt az új királyoknak. Monopólium lett a komlótermesztést, minden sör, bor és szesz felett csak a király rendelkezhetett. Megtanulták, hogy a fejlődés rossz, dinasztiáik hatalmát gránittá szilárdítani csak a sötétség fenntartásával és a magánhadseregként használt ICON vérengzéseivel tudják.

Balthazar von Hopsmalt ennek üzent hadat, amikor ellenálló központját meghirdette, ahol csempészek söreit lehet kortyolgatni, kalózok különleges zsákmányai kerülnek terítékre és ahol az üldözött Amperita tudósok kísérletezhetnek az árammal és világítással.

kronológia

2087. 10. 26.

Becsapódik az 2011 WL2 elnevezésű kisbolygó, teljes sötétség borul a Földre (Z-nap)

2089

Pár napsugár átszűrődik az egész légkört beborító több kilóméteres porfelhőn

2091

Az utolsó túlélők is felszínre jönnek a földalatti alagutakból. 10,4 milliárd ember halt meg, ebből 10 a becsapódás pillanatában, vagy éhínségben pár hónapra rá

2092. 03. 19.

Leáll az utolsó aggregátor is, hivatalosan is beköszönt a sötét középkor

2121

Megalakul az Amperita szövetség, mely két rendből áll, a Keresők és az Őrzőkéből. Feladata a letűnt civilizáció nyomainak felkutatása, azok megőrzése, ezek segítségével az emberiség újbóli felemelkedésének szolgálata. Működésük szigorúan titkos, befolyásuk szerteágazó, de sohasem avatkoznak közvetlenül a folyamatokba. Különböző régen ismert, használt technológiák segítségével segítik a túlélők, az emberiség megmaradt részének az újraszerveződését, az új rend kialakítását. Jelszavuk: Scientia Enim a Melius Futurum (tudománnyal egy jobb jövőért)

2166

Meghal II. Rachel, az utolsó posztmodern pápa. Ázsia bíborosai kiátkozzák a többi keresztényt és egyesülnek az iszlámmal. A katolikus egyház öt részre bomlik, újraindul az inkvizíció és a lidércüldözés.

2199 - 2219

Nagy Háborúk időszaka

2231

Létrejön az új Királyság (Későbbi nevén a Birodalom), a Föld egyetlen civilizált államalakulata

2232

Megalapítják a Department of Imperial Inconveniences szervezetet, rövidítve ICON 

2230-as évek

Megalakul a neo-ludditák titkos csoportja

2239

Felépül a Kohó, a biradalom rettegett börtöne

2250-es évek

Megtervezik Mollyt, a mechanikus lányt

2270-es évek

Megszületik vezetőnk, Balthasar Von Hopsmalt

2299

Spean Brigde-i vérfürdő (A Birodalom leszámol a legnagyobb kalózflottával)

2307

A Hebridák messzi szirtjein elkészül a SteamPUNK IPA, az első illegális sör

2316. 09. 01.

Megnyílik a Krak'n Town, az ellenállás központja Rivertown szívében (néhai Budapest közepén)